Home // Case Studies // Dramatic modernisation of 1950s country house

Dramatic modernisation of 1950s country house

When Holland and Green were approached to extend and reinvent a tired 1950s bungalow set within a beautiful Oxfordshire woodland we jumped at the task. The property was located in an enviable position with views across fields and mature woods, however the original house had been poorly maintained and it’s few small windows made it feel darker and smaller than it actually was, and the wonderful views were wasted. In collaboration with the client the team at Holland and Green have reinvented the existing property by introducing large format contemporary glazing to maximise the views and replaced the tile hung exterior with render and timber textures more suited to contemporary living. The new glazed extensions really bring the outside in and maximise the amazing views available creating a stunning contemporary new home with views to die for across it’s secluded woodland setting.

Location
Henley