\ Grove House | HollandGreen

Grove House

/ London
Pocket-window onto the wide patio

A Light-filled Renovation

This London family home underwent a top-to-toe architectural renovation, with a vision to create a bright, light-filled series of cohesive living spaces across the width of the property, both rear and front. The interior remodelling included a ground-floor rear extension to give more living space to the kitchen and dining/ family room, with full-width glazing onto the wide patio and garden views beyond. The extension also allowed for an additional, more formal living room, playroom, utility, prep kitchen and larder.

Lightness and brightness were key considerations in the design vision for this contemporary renovation. Creating an open stairwell through the 3 storeys with windows on each stairway landing lets light stream into the heart of the house and Crittall-style doors on the ground floor means light flows from front to back.

While each room across the back of the property has its own identity and interior style, one can step out from any room on to the patio and garden and go back into the next, giving a feeling of spacious connections and Mediterranean living as the light falls through the wooden pergola offering shadows and shade.
Spacious, natural light in the master suite dressing room
Beautifully designed and built joinery throughout
Modern kitchen joinery interior design renovation
Bespoke joinery
Modern minimal living spaces renovation interior design

Indoor-outdoor living.

This family home underwent a top-to-toe interior renovation, transforming the living spaces across all three floors and forging a strong connection with the gardens. The client’s vision was to create a bright, light-filled series of interiors with a coherent flow that facilitates seamless family living.

Bespoke white shelving joinery music room interior design
Statement kitchen island design
Contemporary interior design family home
Luxury walk in closet interiors
Bespoke country home renovation

An exclusive, London-esque aesthetic is evoked throughout the interior design. Clean white lines and bold colours create a predominantly contemporary feel, with traditional details adding a further layer of character to the home.
Chic london aesthetic living room renovation interior design
Chic london aesthetic living room renovation interior design
Modern walk in wardrobe design
Chic london aesthetic living room renovation interior design

Large glazed elevations were introduced throughout the existing house and new kitchen/dining extension, flooding each space with natural light while creating a blended indoor-outdoor living experience.

Modern minimal living spaces renovation interior design

Build Category

HG Brands

Interior Design

Location

London

Status

Delivered

Contractor

Pelion Construction