The Hide

/ Buckinghamshire
A bridge accesses the entrance to the property

Modern placemaking.

On a steeply-sloping site in the greenbelt overlooking the rolling Chilterns hills, our clients’ dream was to transform a dated bungalow into a contemporary, industrial-style family home.  The Hide is a light-filled, 2 storey upside-down house with floor-to-ceiling glazing on both levels to create an immersive connection to the countryside and open plan living spaces linking directly to the garden.  This replacement dwelling received the 2022 Berkhamsted Citizens’ award.

The new house is designed to create an exciting experience as you walk through it. Having moved the property slightly away from the slope, one crosses a bridge to enter the double-height living space with views to the countryside beyond.

The design marries the Chiltern Hills Design guide with our clients' brief for a contemporary, spacious family home. Chiltern red brick and black timber cladding integrates the building with the local vernacular, whilst Crittal windows and Corten steel accents achieve the desired industrial aesthetic.

Industrial-country interior design.

HollandGreen Interiors designed a series of modern yet welcoming, restful spaces that draw on the exceptional views of the surrounding valley and touch on the Belgian Farmhouse style.

See the interior design of The Hide

Industrial-country interior design.

In this new build, replacement dwelling, the Interiors team designed a series of modern and industrial-style spaces that draw on the exceptional views of the surrounding valley.  Large windows allow the countryside views to take centre-stage, while exposed brick and contemporary style elements establish a strong sense of character throughout.

Reclaimed materials were integrated throughout the design. In the master bedroom, timber panelling gives a sense of depth, texture and character, while in the main living spaces an elegant timber dining table and kitchen cabinetry compliment the exposed roof beams above.
Industrial loft style interior design
Farmhouse style kitchen new build country home
caption
Landscape image caption goes here
Landscape image caption goes here 2
Portrait image caption goes here
Landscape image caption goes here

Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

Build Category

Contemporary New Homes

HG Brands

Architecture

Interiors

Location

Buckinghamshire

Status

Delivered

Contractor

Barr Build

The Hide Buckinghamshire